Hoe wordt Shinnoki verwerkt?

We melden dat in de sectie ‘downloads’ van deze website verwerkingsfilms te bezichtigen zijn. U kan er dus steeds een kijkje gaan nemen indien U vragen heeft over de verwerking van Shinnoki. Volgende filmpjes zijn beschikbaar:

  1. Verzagen
  2. Verstek zagen
  3. Deurrechter plaatsen (schuifdeuren)
  4. Boren en frezen
  5. Verwerken van 3 ply (losse vellen)
  6. Aanbrengen van standaard kantenband
  7. Aanbrengen van voorgelijmde kantenband

Is een enkelzijdige plaat wel stabiel genoeg? M.a.w. zijn deze platen niet te krom?

De enkelzijdige shinnoki platen zijn zodanig geproduceerd zodat ze perfect verwerkbaar zijn. De voor- en tegenzijde zijn natuurlijk verschillend maar door ons speciaal ontwikkeld productie procédé vormt dit geen probleem. Via het HPLT-systeem worden de platen geperst aan hoge druk maar lage temperaturen.

TIP: wij raden aan om hoge kasten (>2 meter) van voldoende scharnieren te voorzien. Schuifdeuren moeten altijd uit dubbelzijdige shinnoki vervaardigd worden. Best ook voorzien van een deurrechter (verwerkingsfilm te zien in sectie ‘professionals’ van deze site).

Mag Shinnoki gebruikt worden in de badkamer?

Ja, maar niet voor alles. De vernis van shinnoki is resistent tegen water en dit voor een periode van maximum 12 uur. Het vervaardigen van badkamermeubels is dus perfect mogelijk. Er moet echter wel vermeden worden dat er blijvend water op de Shinnoki platen ligt. We raden af om shinnoki horizontaal in een badkamer te gaan verwerken waar het water op de plaat kan blijven staan (zoals onder een opstaande lavabo).

Voor wat gebruikt men de 3 ply variant?

De 3 ply Shinnoki’s (losse vellen) zijn ontworpen voor uitzonderlijke situaties. Bijvoorbeeld voor het uitwerken van een deur in een renovatieproject of voor het her bekleden van een bestaand meubel, ... De 3 ply vellen zijn echter niet ontwikkeld om in grote volumes op een andere drager te verlijmen (bijvoorbeeld een MDF plaat van 9mm). De Decospan groep kan de Shinnoki afwerking eveneens aanbieden op verschillende dragers vanaf 50 stuks (spaan, MDF in andere diktes). Neem contact op met uw Decospan contactpersoon voor verdere informatie.

Mogen er schuifdeuren vervaardigd worden uit Shinnoki?

Dit kan perfect maar we raden aan om hiervoor dubbelzijdig gefineerde Shinnoki te gebruiken. Ook het gebruik van een deurrechter wordt aangeraden (zie verwerkingsfilm in de afdeling ‘professionals’ van deze site.

Mogen de Shinnoki platen horizontaal verwerkt worden? M.a.w. is de lak voldoende sterk?

De vernis die gebruikt wordt voor Shinnoki is dezelfde als voor de fineerhouten Par-ky vloeren. Dit impliceert automatisch dat deze lak uiterst sterk is. Bijgevolg is Shinnoki zeker geschikt voor horizontaal gebruik. Let wel: Shinnoki mag niet gebruikt worden voor werkbladen in de keuken of andere heel intensief gebruikte horizontale oppervlaktes.

Wanneer moeten de gewone fineerhouten kantenbanden gebruiken en wanneer de ABS kanten?

De fineer kantenbanden zijn voldoende sterk voor de meeste afwerkingen. Indien de kanten intensief gebruikt worden (in de keuken bijvoorbeeld) raden we aan om onze ABS kanten te gebruiken. Deze beschermen de kanten beter. Ook bij vochtige ruimtes (badkamer, vaatwasmachine keuken) raden we aan om de ABS kanten te gebruiken. Het is eveneens mogelijk om een radius te vormen daar de ABS kanten 1.5mm dik zijn.

Waarom zijn er kantenbanden met een breedte van 44mm beschikbaar?

De dikke kantenbanden zijn ontwikkeld om de randen van dikkere platen te kunnen afwerken (bijvoorbeeld een draagplank voor boeken). Dit kan eenvoudig door twee Shinnoki platen rug aan rug te verlijmen (breedte van 38mm) en dan af te werken met de brede kantenbanden.

Kan Shinnoki ook op andere dragers verkregen worden? In andere afmetingen?

Shinnoki kan inderdaad op verschillende dragers of in andere diktes verkregen worden. Er is wel een minimum van 50 stuks vereist. We raden U aan om contact op te nemen met uw Decospan contactpersoon voor verdere vragen hieromtrent.