Milieuvriendelijk ondernemen: veel meer dan een trendy keuze

Als toonaangevende fabrikant van producten op basis van fineerhout, met meerdere vestigingen in Europa, zijn wij van Decospan ons bewust van onze verantwoordelijkheid op het vlak van impact op het milieu. Respect voor de natuur en op een ecologische manier handel drijven is niet langer een hippe trend of een originele manier om als bedrijf uit de hoek te komen; het is voor ons een onvoorwaardelijk basisprincipe geworden. Zoals elk bedrijf dat zichzelf en zijn omgeving respecteert, zien wij het belang in van toekomstgericht denken en milieubewust zakendoen. Thema’s als CO2-neutraliteit, rationeel watergebruik, doordachte mobiliteit, hernieuwbare energie en recycleerbare materialen maken daarom deel uit van ons dagelijkse doen en laten. Omdat wij ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid op het vlak van impact op het milieu, komen wij met al onze leveranciers overeen dat we enkel houtproducten aankopen uit duurzaam beheerde bossen.

Milieubewust

Ook ons wagenpark beheren we op een milieubewuste manier. Zo bestaat een deel van onze vloot uit elektrische wagens en zien we erop toe dat de andere een zo laag mogelijke CO2-uitstoot hebben.

Recyclage

Bij het verlijmen van de fineerlaag op de plaat, hebben we warmte nodig. Die halen we uit de verbranding van ons houtafval. Een vorm van recyclage die ons milieuafval aanzienlijk vermindert.

12 houtsoorten zijn FSC-gecertificeerd

Ook alle grondstoffen die wij voor het Shinnoki gamma aankopen, hebben we vooraf grondig gecontroleerd. Zo komt al het hout enkel uit verantwoorde bosbouw. Ons moederbedrijf Decospan was het eerste FSC gecertificeerde houtverwerkende bedrijf. Daarbovenop hanteren we ons eigen Pure Wood Charter. Meer daarover op http://www.decospan.com/be/downloads.

  • Al onze fineren zijn FSC-gecertificeerd, behalve de Shadow Macassar, Sand Ash, Midnight Ash, Dusk Fraké en Tempered Fraké. Deze houtsoorten komen uit gebieden waar FSC niet actief is, maar onze leveranciers onderschrijven wel ons Pure Wood Charter. Meer daarover op de downloads-pagina.
  • Onze MDF basisplaten zijn FSC-gecertificeerd (MIX 70%).

Geproduceerd zonder toevoeging van urea-formaldehyde

De lijm, de kleurbeits en het vernis waarmee we Shinnoki produceren, bevatten geen urea formaldehyde of andere schadelijke VOC’s (Vluchtige Organische Stoffen).
Resultaat: een betere luchtkwaliteit in uw woning.

Groene energie

Voor de productie van Shinnoki wordt enkel groene energie gebruikt. Eén derde daarvan komt van de zonnepanelen op de daken van onze productiehal. De rest wordt groen aangekocht. Verder zetten we ons engagement voor duurzame energieproductie kracht bij met onze participatie in het windenergiepark “Grensland” in Menen.

Shinnoki Environment Shinnoki Environment Shinnoki Environment